Ribnik pri Lisjaku

V Miklavžu pri Taboru se skrivata dva bisera Hiše Lisjak, Kozolec pri ribniku in Na jasi. Oba že vrsto let gostita različna slavja, zabave, poroke, poslovna srečanja, prireditve ...

Gozdna cesta nas pripelje do precej nepričakovanega kraja, ki od vsega še najbolj spominja na pravljico. Obiskovalec pred seboj uzre razprostrano jaso, kjer vas pozdravi prva lokacija - Na jasiNa njej je zrasla čudovita lesena zgradba, ki se povsem sklada z okolico, saj spominja na toplarje. Sprejme lahko preko 100 gostov, veliko prostora za aktivnosti pa je tudi na jasi pred hišo. Del zelenice so prilagodili poročnim slavjem, in sicer tako, da mladoporočenca lahko slavnostno zakorakata po rdeči preprogi do usodnega »da«, obdana s svojimi najdražjimi.

Na jasi je lokacija, ki v okusno opremljenem osrednjem prostoru omogoča svojim gostom vrhunske jedi izpod rok kuharjev Hiše Lisjak, profesionalni servis izurjenega osebja, glasbeno popestritev dogodka na željo slavljencev, plesno prizorišče, prostor za stojnice/manjše otočke za catering in druženje, urejene sanitarije. Seveda je poskrbljeno tudi za dostop in parkirna mesta. 

Še malce naprej in prišli boste do druge lokacije - Kozolec pri ribniku. Posebnost lokacije ob ribniku je v ohranjanju domačnega vzdušja, ki diha znotraj in zunaj zgradb. Povsod je zaslediti restavrirane in z okusom izbrane kose preteklih generacij kot npr. kmečko orodje, neopažene pa ne ostanejo niti domiselne kreacije notranje opreme izpod prstov lastnika samega. Zunanjščino za piko na i sijajno zaključuje raznoliko cvetje, ki razvedri še tako utrujenega gosta. Nič ni prepuščeno naključju.

Vse se zlije s pravljičnim okoljem velikega zelenega ribnika, ki je ob straneh obdan z gozdičkom in travnato potjo. Na eni strani ribnik zaključuje pod z rdečo preprogo za poročna slavja tik ob vodi ter premišljeno postavljeni leseni kozolci, ki sprejemajo goste za druženje, pogostitev in praznovanje pozno v noč. Poleg gostinskega dela, namenjenega končni pripravi in servisu jedi ter prostora za goste, se v osrednji zgradbi nahaja tudi oder za nastope glasbenih skupin in plesišče. V neposredni bližini se nahaja posvečena kapelica za tiste, ki si želijo tudi cerkvene poroke. Na lokaciji je najti še odprti žar in krušno peč, večnamenski prostor za manjše družbe (formalna in neformalna srečanja, team buildingi) ter možnost skupnih ležišč.

Hiša Lisjak ima dolgoročno vizijo in že snuje nova presenečenja v okolici Kozolca pri ribniku, zato je kraj vreden obiska tudi za tiste, ki morebiti ne načrtujete poroke.

letak_lisjak.jpeg